Exposició joves artistes becats 2015 per la Fundació Güell

El Palau Güell acull per segona vegada el treball dels joves artistes becats per la Fundació Güell, exposició que es podrà veure a partir del 16 de setembre a l'espai de la carbonera de la cavallerissa. Els becats són: Víctor Roig, en la modalitat de pintura; José Carlos Izquierdo, en la modalitat de dibuix, i Marc Serra, en la modalitat de música. L'accés a la mostra estarà inclòs en el preu de l'entrada.   

  • Els joves artistes becats 2015 per la Fundació Güell. Fotografia: Xavier Renau/Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa és el resultat del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, titular de l’immoble, i aquesta fundació, creada l’any 1957 per Joan Antoni Güell i López, fill de l’empresari i mecenes Eusebi Güell i Bacigalupi.

Amb aquesta mostra es posa de manifest la voluntat de la Fundació Güell de continuar la tasca de mecenatge que va impulsar Eusebi Güell, i la Direcció del Palau Güell s’hi adhereix oferint l’espai més idoni per exposar el talent d’aquests artistes catalans emergents.

Víctor Roig Jardí, pintor

Nascut a Barcelona l’any 1990, des del 2009 fins al 2012 Víctor Roig Jardí cursa els estudis d’il·lustració a l’Escola de la Llotja de Barcelona. Del 2011 al 2012 realitza pràctiques al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. L’any següent també realitza pràctiques a l’estudi de disseny gràfic Enric Jardí de Barcelona.

Actualment està cursant el quart curs del grau de belles arts de la Universitat de Barcelona. El 2013 va presentar el còmic Las aventuras del Hombre Sabueso al Museu del Disseny de Barcelona (DHUB). Entre el 2013 i el 2015 participa en diferents exposicions col·lectives amb treballs d’il·lustració i còmic. L’any 2015 exposa individualment obra pictòrica a la mostra titulada “Brut”, a Verdi 67, Barcelona.

Una temporada al Paradís

Intenta assolir els recursos propis del llenguatge pictòric per aplicar-los en termes de relació lliure o “musical”.

Pretén realitzar una pintura que, més que representar, evoqui a base d’accentuar la subjectivitat de les relacions cromàtiques i de cultivar formes que ens puguin remetre a múltiples significats.

José Carlos Izquierdo Pérez, artista visual

Nascut a Elx (Alacant) l’any 1985, José Carlos Izquierdo Pérez és un artista visual que actualment està estudiant un màster en creació artística contemporània a la Universitat de Barcelona. Es va llicenciar en belles arts per la Universitat Complutense de Madrid. També va estudiar amb programes de beques a la Hochschule für Bildende Künste d’Hamburg, on va començar a treballar conjuntament amb la Galeria Carolyn Heinz. Des d’aleshores està desenvolupant l’estètica del dibuix i la possibilitat de combinar-lo amb tècniques mixtes i diferents suports. Pren partit en múltiples temes, com el contrast entre la fragilitat de la natura i la creació industrial, els canvis socials i la importància de la història per tenir consciència del present. Actualment viu i treballa entre Barcelona i Hamburg.

Transformació: gestionar el desordre

La investigació duta a terme durant l’últim any ha girat entorn de la narració i la dramatúrgia en el dibuix. En l’elaboració d’aquests dibuixos es recullen escenes de “realitat fictícia”, saltejades amb una miqueta de dramatisme. Inspirat en figures retòriques pròpies de la literatura i el cinema, aquestes prenen forma en el dibuix, descobrint o desvelant les relacions ocultes existents en la realitat.

Marc Serra Nicolás, pianista

Nascut a Barcelona l’any 1991, Marc Serra Nicolás s’inicia en el piano a l’edat de cinc anys. Es va formar al conservatori de Girona amb Montserrat Cases, a l’ESMuC amb Maria Jesús Crespo i a la Hochschule für Musik de Basilea amb Claudio Martínez Mehner.

Debuta com a solista a l’Auditori Palau de Congressos de Girona amb l’Orquestra del Conservatori el 2007. En la música de cambra és becat per la Fundació Victoria de los Ángeles el 2011 i col·labora en l’enregistrament del CD Pau i Victòria. També va ser becat i va participar activament en el “New Generation Program” del LIFE Victoria Lied Festival que es va celebrar el 2013 a Barcelona.

Ofereix recitals en solitari arreu de Catalunya, impulsat pel premi DBUT! (2013) de Joventuts Musicals. La música de cambra també el porta a actuar a la sala Tete Montoliu de l’Auditori de Barcelona o al cicle de les “Vesprades de Vic”.

 

Visites guiades gratuïtes a càrrec dels artistes

Dissabte 17 de setembre a les 18.00h

Diumenge 25 de setembre a les 12.00h

Durada: 30 minuts.

Edat recomanada: activitat adreçada a adults.

Reserva prèvia per telèfon (934725775) o per correu electrònic (palauguell@diba.cat) especificant el nom, nombre de persones, data i hora desitjades. Aforament limitat.