Camil Oliveras Gensana

  • Camil Oliveras i Gensana

Camil Oliveras i Gensana (Figueres, 1840 - Barcelona, 1898). Primer va ser mestre i va obtenir el títol d’arquitecte el 1877. Des d’aquest moment va ser arquitecte provincial de la Diputació de Barcelona, i va projectar, entre altres obres, alguns edificis de l’imponent conjunt de la Casa Provincial de Maternitat a les Corts de Barcelona i la porta principal del Palau de la Generalitat.

Va formar part, amb Domènech i Montaner i Josep Vilaseca, de la primera generació d’arquitectes modernistes. Va exercir els càrrecs de secretari i vicepresident de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya (1879 i 1894), des d’on va impulsar la publicació dels anuaris de la institució.

Entre el 1878 i el 1881 va col·laborar amb Joan Martorell i Montells en les obres que es van portar a terme a Comillas, Cantàbria, de la capella-panteó d’Antonio López (marquès de Comillas), i entre els anys 1883 i 1885, en l’església del convent dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona, també projectada per Martorell.

Alguns elements i estances del Palau Güell, com ara el menjador, responen a dissenys seus. Havia treballat per a la família Güell en la decoració interior del Palau Fonollar de Barcelona.

Peces de la col·lecció

  • Cadira de menjador
  • Llar de foc
  • Taula de menjador