Concert de Nadal al Palau Güell

El Palau Güell celebra el 16 i 18 de desembre el Concert de Nadal al Palau Güell. Homenatge a Montserrat Caballé amb la soprano Katerina Tretyakova i la pianista Carolina Estrada. 

  • Detall de les làmpades del saló central. Ramon Manent © Diputació de Barcelona
  • La soprano russa Katerina Tretyakova/Dietmar Scholz
  • La pianista Carolina Estrada/Carinaces

ENTRADES EXHAURIDES

 

 

Botó de compra d'entrades

 

 

El Palau Güell celebra el Nadal amb un homenatge a Montserrat Caballé. El concert, amb motiu de l'exposició dedicada a la cantant que es pot veure a la planta de les golfes, compta amb la soprano Katerina Tretyakova i la pianista Carolina Estrada. 

L’audició tindrà lloc al saló central, l’espai més suggestiu d’aquesta obra mestra dissenyada per Antoni Gaudí. Una sala única i irrepetible. El concert reviurà les celebracions que organitzava la família Güell a finals del segle XIX.

El saló central compta amb la capella de llautó que s’obre i es tanca amb dues grans portes. Aquesta solució dona flexibilitat a l’ús de la sala: si s’obrien les portes el saló es convertia en un espai religiós, i si es tancaven, recuperava la seva funció principal. Les portes incorporen plafons pintats a l’oli per Aleix Clapés i un treball de marqueteria de gran bellesa. Estan fetes de fusta de palissandre i inclouen decoracions amb llautó i os de boví.

Quan hi havia concerts, a la tribuna dels músics se situava l’orquestra, i als finestrals de la planta de dormitoris els conjunts corals. I amb la cúpula, com a gran altaveu, es va aconseguir que la música sorgís de tot arreu.

 

 

Concert de Nadal al Palau Güell
Katerina Tretyakova, soprano
Carolina Estrada, pianista
16 i 18 de desembre 2021, 19 h
20 € per persona amb visita musical fins a la planta noble. 
Aforament limitat

PROGRAMA

 

G. Puccini, GIANNI SCHICCHI, O mio babbino  caro…

G. Puccini, LA BOHÉME, Si, mi chiamano Mimi…

 

Ch. Gounod FAUST, Dieu, que de bijou…Ah! Je ris...

 

G. Puccini,  LA BOHÉME, Quando me’ n vo…

F. Lehár,  GIUDITTA,  Meine Lippen…

G. Puccini, TURANDOT,  Signore ascolta…

G. Verdi, IL TROVATORE,  Tacea la notte placida …

A. Dvoraky,  RUSALKA, Mesičku na nebe hlubokem…

N. Menendez,  Aquellos ojos verdes

P. Casals, El cant dels ocells

Ch. Gounod, ROMEO ET JULIETTE,  Je veux vivre

 

 

Katerina Tretyakova, soprano

Soprano russa. Va estudiar a Vílnius (Lituània) i al Mozarteum de Salzburg. 

En el 2013 va guanyar el segon Premi del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé i posteriorment va estar treballant amb la Fundació diversos papers d’òperes.

Katerina ha cantat als teatres i sales més importants del món com Salzburg Festspiele, Staatsoper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Wiener Musikverein, Deutsche Oper  Berlin, Theater an der Wien (aquest any ha sortit el CD/DVD amb la Production de P. Hindemith Matis der Maler, en el qual canta el paper de Regina), Palau de la Música de Barcelona, Gran Teatre del Liceu, Amsterdam Concertgebouw, Bayerische Staatsoper, Auditori de Barcelona, etc.

El seu repertori inclou papers principals com Violetta Valery (La Traviata de Verdi), Lucia (Lucia di Lammermoor de Donizetti), Adina (L'Elisir d'Amore de Donizetti), Gilda (Rigoletto de Verdi), Juliette (Romeo et Juliette de Gounod), Pamina (Die Zauberflöte de Mozart) etc.

Ha treballat amb grans directors d'orquestra com B. de Billy, D. Barenboim, S. Young, M. Zanetti, A. Eschwé, A. De Marchi, A. Guingal, G. Bisanti, P. Fourniller, J. Pons, entre altres.

Aquest any ha tornat per tercerca vegada al Gran Teatre del Liceu com a Musetta al gran èxit La Bohéme de Puccini amb escenografia de La Fura dels Baus i la direcció escència d'Àlex Ollé de La Fura dels Baus.

Més informació a: Katerina Tretyakova

 

Carolina Estrada, pianista

Doctora en Arts Musicals, ha guanyat un reconeixement internacional per la seva recerca artística sobre la música per a piano del segle XX.

Ha rebut nombrosos premis com el George Henderson Award 2016, el SGAE Composer's Prize 2016, el Spanish Government Artistic Award 2015, el PRSS Australian Research Grant 2015, la European Gold Cross 2014 i la Gran Creu del Mèrit Humanitari 2014 de Kathleen, & Allison Short Faculty Merit Award (2013), entre l’altres.

En les últimes temporades, ha estat solista a moltes de les sales i festivals més importants del món, com ara Pau Casals Auditorium, Tokyo Yomiuri Otemachi Hall (Tòquio), Verbrugghen Hall (Sydney), AXA Concert Hall (Barcelona).

Com a compositora, la seva obra “Cuadros Goyescos” va ser premiada per la Sociedad General Española de Autores y Editores (SGAE) i l'Instituto Cervantes, posant en marxa una sèrie d'estrenes en solitari a Austràlia.

Més informació a: http://www.carolinaestrada.com/

 

 

 

G. Verdi,  RIGOLETTO, Gualtier Malde… Caro no me…

G. Puccini, GIANNI SCHICCHI, O mio babbino  caro…

G. Puccini, LA BOHÉME, Si, mi chiamano Mimi…

Ch. Gounod FAUST, Dieu, que de bijou…Ah! Je ris...

G. Puccini,  LA BOHÉME, Quando me’ n vo…

F. Lehár,  GIUDITTA,  Meine Lippen…

G. Puccini, TURANDOT,  Signore ascolta…

G. Verdi, IL TROVATORE,  Tacea la notte placida …

A. Dvoraky,  RUSALKA, Mesičku na nebe hlubokem…

N. Menendez,  Aquellos ojos verdes

 P. Casals, El cant dels ocells

Ch. Gounod, ROMEO ET JULIETTE,  Je veux vivre