Conferència Dia Internacional de les Dones

El dimecres 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc a l'espai de la cotxera una conferència gratuïta sota el títol "Maria Lluïsa Güell i Lluïsa Vidal. El paper de la dona en la pintura i la cultura de finals del XIX i primers del XX", a càrrec de Consol Oltra, experta en Lluïsa Vidal. Aquesta xerrada forma part de les activitats organitzades en el marc de l'exposició "Maria Lluïsa Güell, pintora", que es pot visitar a l'espai de golfes del Palau Güell i que reuneix una quarentena d'obres de l'artista. 

  • Retrat de Maria Lluïsa Güell elaborat per la pintora i amiga Lluïsa Vidal.
Dia:dimecres 8 de març.
Hora:19.30 h.
Espai:cotxera.
Activitat gratuïta. Podeu fer les reserves a través del correu palauguell@diba.cat o del telèfon 934.725.771.
Entrades limitades per motius de preservació, conservació i seguretat.

 

La conferència estarà dedicada a la pintora Lluïsa Vidal i a la seva obra, a través de la seva figura es parlarà de les dones de principi de s.XX i de la tasca que van dur a terme per desenvolupar una professió escollida per elles mateixes. Figures com Francesca Bonnemaison, Carme Karr, Dolors Monserdà i moltes altres que van ser plenament conscients de la importància de la formació femenina i cadascuna d’elles va treballar en el seu àmbit per aquesta finalitat.

 

Consol Oltra Esteve cursà ciències de l’educació entre el 1977 i el 1981 a la Universitat Autònoma de Barcelona (especialitat en ciències socials per a la segona etapa de l’educació general bàsica o secundària). Exercí de mestra a l’escola privada (1980-1985) i treballà a la Fundació La Caixa - Obra Social (2000-2006), on fou creadora i impulsora del programa de tallers de pintura per a la gent gran, professora en els tallers de pintura i, alhora, formadora de la xarxa de professors voluntaris en diverses ciutats de Catalunya i d’Espanya. Col·laborà en ràdio, amb Odette Pinto (2003-2004), fent divulgació sobre arquitectura i artistes de Barcelona, i amb el departament d’escoles d’Edicions 62 (2004-2006). Gran admiradora i col·leccionista d’il·lustracions i pintures d’artistes modernistes catalans, el 2006 inicià una investigació exhaustiva sobre la vida i l’obra de la pintora Lluïsa Vidal, que es concretà en la monografia Lluïsa Vidal. La mirada d’una dona, l’empremta d’una artista (2012).