Exposició 'La cara oculta del Palau Güell'

La mostra inclou una trentena de fotografies de diferents espais del Palau Güell, a càrrec de Ramon Manent i es podrà veure des del 28 de març. L'activitat està inclosa en el preu de l'entrada. 

  • El terrat del Palau Güell de nit.
  • El corredor que comunica el Palau Güell amb l'antiga Casa Güell.
  • Les reixes de les finestres que trobem en el vestíbul superior.
  • El saló central vist des de l'agulla del terrat.
  • Les trompetes de l'orgue del Palau Güell, construït el 2011.
  • L'interior de l'agulla del terrat.
  • Detall de la llar de foc del despatx d'Eusebi Güell.
  • El despatx d'Eusebi Güell.

«La cara oculta del Palau Güell» us proposa un viatge de descoberta entre els seus racons més amagats a través d’un recull d’imatges originals del fotògraf Ramon Manent, especialitzat en el retrat de l'art i l'arquitectura. Es tracta d’un recorregut inèdit per les diferents estances d’aquest palau.

A través de punts de vista singulars, aquesta mostra fa visibles espais i detalls de l’edifici no accessibles a dia d’avui, que ajuden a posar en valor l’habilitat i la destresa tant de Gaudí com de tots els artistes, industrials i artesans que van col·laborar en la seva execució.

El recorregut inclou també cites d’autors destacats que ajuden a emmarcar la història del Palau i la seva excepcionalitat. D’aquesta manera, entre paraules i imatges, l’exposició explora formes, colors i textures desconegudes que ens apropen a detalls de l’edifici únics com el saló central vist des de l’interior de l’agulla del terrat, l'estructura original de l'interior de la caseta de nines del pati de llevant, l’escala plegable, molt enginyosa, que dóna accés a la llotja del servei de la capella o la gelosia amagada de l’entreplanta, entre molts altres.

Manent ens transporta a una realitat diferent, oculta entre les quatre parets d’aquest edifici i projecta, a través de l’objectiu de la càmera, l’especial concepció primigènia de l’espai i la llum per mostrar-nos retalls ocults del Palau Güell més desconegut.