Exposició 'Eusebi Güell i Bacigalupi, patrici de la Renaixença'

Des del 10 de juliol, el públic podrà visitar, sense cost addicional, una nova exposició que sota el títol ‘Eusebi Güell i Bacigalupi, patrici de la Renaixença’ te com objectiu donar a conèixer la dimensió humana, empresarial, política i cultural i l’empremta que aquest prohom ha deixat en el patrimoni col·lectiu del nostre país.

  • Retrat d'Eusebi Güell i Bacigalupi. Arxiu Comarcal de Pallars Sobirà.
  • Eusebi Güell i Bacigalupi, ca.1870.

El 9 de juliol de 1918, Eusebi Güell i Bacigalupi, promotor del Palau Güell, moria a Barcelona als 71 anys. El Palau Güell, on havia passat part de la seva vida, tornava a agafar protagonisme, ja que la família va decidir instal·lar-hi la capella ardent. Els barcelonins van poder donar-hi l’últim adeu a aquest personatge cabdal de la Barcelona i de la Catalunya del darrer terç del segle xix i principi del xx.

L’exposició, comissionada per Raquel Lacuesta Contreras i Xavier González Torán, dibuixa un recorregut per la vida i el llegat de l’industrial i mecenes, promotor del Palau Güell. Concebuda per commemorar el centenari de la seva mort, la mostra repassa les diferents facetes d’aquesta figura cabdal de la Barcelona i la Catalunya del darrer terç del segle XIX.

Al voltant de l’exposició tindran lloc visites guiades i un cicle de conferències a l’octubre on es presentarà el catàleg de l’exposició, dins de la col·lecció El Palau Güell a fons.

Dossier de premsa

X Cicle de Conferències del Palau Güell

Hi ha la possibilitat de fer una visita pedagògica i didàctica a les escoles i els instituts.