El Palau Güell a casa

Celebrem el Dia Mundial del Modernisme, des de casa #ElPalauGüellACasa

  • Fragment del quadre Santa Isabel d'Hongria donant almoina als pobres d'Aleix Clapés.

El 10 de juny, l'aniversari de la mort d'Antoni Gaudí, és el Dia Mundial del Modernisme. Amb la finalitat de donar a conèixer el patrimoni i la història del Palau, us oferim aquestes iniciatives:

 

Conferència «Antoni Gaudí i Aleix Clapés, entre l'elogi i el vituperi»

A càrrec de Carlos Alejandro Lupercio, professor investigador de la Universidad Autónoma de Nuevo León (Mèxic) i especialista en Clapés.
La conferència versarà sobre la vida i obra d’aquest enigmàtic artista i la seva relació amb l’arquitecte Antoni Gaudí. Una ocasió per a la reivindicació històrica d’aquest personatge.

El Palau Güell prepara per a finals d’aquest any 2020 una exposició monogràfica dedicada al pintor Aleix Clapés (1846-1920) comissariada per Carlos Alejandro Lupercio juntament amb l’historiador i crític d’art Josep Casamartina.
Dimecres 10 de juny a les 18h. 

ID de la reunió: 95141750522
Contrasenya: 023415

 

Mentre floreixen les flors

Quan ens vam haver de confinar encara era hivern i, quan hem començat a sortir, ens hem trobat amb la primavera en la seva màxima expansió. Aquest any ens hem perdut el temps de florir de les flors. Per això, a Pinterest hem creat un repertori de flors i plantes que trobem al Palau on es fa patent el diàleg entre l'arquitectura modernista i el món vegetal.

 

 

 

 

Altres propostes:

Recreant les xemeneies del Palau Güell

El Palau Güell és el primer edifici en què Gaudí va concebre les xemeneies del terrat com a elements escultòrics. Des de casa, podem crear la nostra xemeneia. Com? Amb materials que podem tenir fàcilment: cartolina, regla, llapis, tisores, cinta adhesiva, cola blanca, tetrabrics, cola en barra, pintura blanca i paper de diari. Retallarem, enganxarem, farem paper maché, pintarem i l’acabarem amb un trencadís fet de tetrabric.
Podeu seguir els passos en el tutorial a YouTube.

Els que ens seguiu a Instagram, Twitter i Facebook i que penjeu la fotografia amb el resultat i el #hashtag #ElPalauGüellAcasa, rebreu un val per a dues persones per poder contemplar les autèntiques xemeneies que va dissenyar Gaudí i us emportareu una bossa de roba de regal.









El símbol de les finestres i els balcons en confinament

Balcons, tribunes, finestres i terrats s’han convertit en essencials i símbol de solidaritat durant el confinament. Han estat l’únic punt de contacte amb els matins assolellats i han fet possible el vincle entre veïns...Us oferim en una selecció de finestres, balcons, mirandes, del Palau Güell a Pinterest.

 

 

 

 

 

 

 

#DIM2020
#MuseusperlaIgualtat
#TornaremalsMuseus

 

  • Cada dia, al nostre fil a Twitter, us expliquen un espai de l'edifici

Des que va començar el confinament el 13 de març, que hem iniciat un fil en què anem explicant el Palau, dia a dia. 

  • Quiz #PalauGüellSantJordi en el 'Instagram Stories'


Descobriu, d’una manera divertida, la representació de la llegenda del Sant Jordi que trobem al Palau Güell. Demostreu què en sabeu de les roses, dracs i princeses al Stories d'Instagram. Compartiu amb les persones que us segueixen i ajudeu-nos a donar a conèixer aquesta gran obra d’Antoni Gaudí, inscrita la llista del Patrimoni Mundial per la UNESCO des de 1984.

  • Els llibres del Palau Güell

EUSEBI GÜELL I BACIGALUPI

Poder, catalanitat, cultura, art

Vídeo

Un llibre imprescindible

Raquel Lacuesta i Xavier González expliquen en aquest vídeo detalls i singularitats del llibre 'Eusebi Güell i Bacigalupi. Poder, catalanitat, cultura, art', editat per la Diputació de Barcelona i presentat el passat 24 de febrer al Palau Güell. 

Una obra imprescindible per conèixer un dels personatges més carismàtics de la segona meitat del segle XIX i inicis del XX.

Fullejar

Comprar

SONS D’UNA NISSAGA

La música dels Güell

 

Fullejar 

Comprar

Música per acompanyar un llibre d’història en clau musical 

María Sanhuesa, autora del llibre 'Sons d’una nissaga. La música dels Güell', ha elaborat una acurada selecció musical que acompanya i enriqueix aquesta valuosa obra, publicada per la Diputació de Barcelona el passat 2019 dins la col·lecció 'El Palau Güell a fons'.  

Des de Balada d’Isabel Güell fins a Parsifal de Wagner, us convidem a escoltar onze peces que es fusionen rítmicament amb l’univers musical recollit en el llibre i dedicat a la nissaga Güell.

Selecció musical a Spotify