Eudald Puntí

  • Taller d'ebenisteria d'Eudald Puntí
  • Escriptori d'Eudald Puntí.

Eudald Puntí (? - Barcelona, ​​1889). Mestre fuster, tenia el seu taller al carrer de la Cendra, número 8, al barri del Pedró de Barcelona, ​​al costat del taller d'escultura de Llorenç Matamala i Pinyol (amic i col·laborador de Gaudí en diverses obres).

Al taller Puntí, Antoni Gaudí va realitzar el seu pupitre de fusta amb aplicacions de metall (que l'arquitecte conservava a la Sagrada Família i que va desaparèixer en l'incendi de 1936, com a conseqüència de la Guerra Civil). Al seu taller també es van muntar els fanals metàl·liques per la Plaça Reial (1878) i per als del Palau Güell (1889).

Per al sogre d'Eusebi Güell, Antonio López, va fer els mobles de la capella panteó del Palau de Sobrellano, a Comillas (Santander), dissenyats per Gaudí l'any 1878, i sota les ordres de l'arquitecte Joan Martorell. Puntí també va realitzar el quiosc xinès de ferro, vidre i fusta projectat per Gaudí l'any 1881, amb motiu de les obres que López va voler fer a Comillas per rebre el rei Alfons XII (el quiosc va ser muntat per Llorenç Matamala sota la direcció de l'arquitecte C. Cascante).

Al Palau Güell va realitzar els enteixinats, les portes i alguns treballs de decoració del menjador. Sembla ser que en els treballs de fusteria del Palau Güell també va intervenir Julián Soley.

El treball de la fusta dels enteixinats, arrambadors, portes i altres elements decoratius és molt detallat fins i tot en les zones més secundàries. Totes les fustes nobles utilitzades en el Palau Güell són d'una qualitat excepcional i molt variades (eucaliptus, faig, roure, noguera, banús, ...)