Exposició 'Mirem el passat'

  • Venda de roses al Turó Park. Frederic Juandó Alegret/Exposició 'Mirem el Passat'/Diputació de Barcelona

El Palau Güell acull l'exposició de fotografies #MiremElPassat. Es tracta d'una selecció de 29 imatges de principis del segle XX escollides entre un fons de més de 300 fotografies que  l'Arxiu General  de la Diputació ha recuperat, restaurat i digitalitzat.

L'exposició fotogràfica arriba a la cavallerissa del Palau amb una distribució nova, centrada en l'àmbit de la societat. El Palau Güell incorpora quatre imatges originals de la família Güell López, promotors d'aquest edifici projectat per Antoni Gaudí. Aquestes imatges complementen l'acurada selecció de fotografies antigues del primer terç del segle XX de l'exposició. Són imatges que ens parlen de la vida i els costums d'aquella època, de llocs i de maneres de fer que avui podem reconeixer amb curiositat i sorpresa.

Les fotografies pertanyen a reconeguts fotògrafs d'aquella època com ara Antoni Gallardo, Frederic Juandó Alegret i Emili Juncadella. La mostra es completa amb un audiovisual de 80 imatges d'època i petits vídeos explicatius de cada fotografia que es poden descarregar mitjançant un codi QR.

L'exposició, ideada pel Gabinet de Premsa i Comunicació de la Diputació de Barcelona, ​​sorgeix arran de la creació, ara fa 5 anys, del projecte de xarxes socials de la corporació.

#Miremelpassat és el fil conductor que facilita el seguiment, la compartició i la conversa sobre les fotografies que, des de la Diputació de Barcelona, ​​es conserven per a les futures generacions i que des de 2014 s'han anat publicant a les xarxes socials de la corporació.

La mostra té la seva continuació amb la instal·lació #MiremelPassat amb ulls de donaque es pot veure actualment a l'espai Francesca Bonnemaison, de dilluns a divendres, de 9 ha 21 h, i dissabtes de 9 a 14 h.

Us convidem a fer un viatge en el temps a través d'aquest recull d'imatges en blanc i negre, i redescobrir el Palau Güell des d'un altre prisma. També a compartir #MiremElPassat del Palau Güell a xarxes socials.

En català

En castellà

En anglès

En francès