Joan Busquets i Jané

Joan Busquets i Jané (Barcelona, 1874-1949). Es va formar a Barcelona a l’Escola Llotja i al taller de tapisseria i decoració de la seva pròpia família. Juntament amb Gaspar Homar, va esdevenir un dels ebenistes més prolífics del modernisme català.

Després d’una etapa immers en l’eclecticisme, es va inscriure en el corrent de l’Art Nouveau internacional poc abans del 1900. Llavors va rebre la influència de l’obra dels decoradors i ebenistes belgues i francesos, sobretot dels de l’Escola de Nancy. Cap al 1911 va abandonar el modernisme per dedicar-se a reproduir estils del passat.

Durant les dues dècades següents va alternar les seves habituals reproduccions de mobles clàssics amb realitzacions emmarcades en l’art déco.

Va obtenir medalles d’honor en les exposicions internacionals de Buenos Aires del 1910 i de Londres el 1912. L’any 1925, a l’Exposició Internacional d’Arts Decoratives de París, va ser guardonat per un conjunt de mobles d’art déco.

Dels seus treballs cal destacar el disseny, els detalls ornamentals i l’elevada qualitat tècnica en l’execució dels mobles.

En la seva etapa modernista va ser influït per artistes internacionals com Van de Velde, Guimard i Majorelle 

Peces de la col·lecció

  • Butaca ANTIGA
  • Cadira de braços