Josep Llimona i Bruguera

Josep Llimona i Bruguera (Barcelona, 1864-1934). Escultor. Va estudiar a l’Escola Llotja de Barcelona i als tallers dels germans Agapit i Venanci Vallmitjana. Es va donar a conèixer i va guanyar diversos premis amb les seves escultures funeràries per a diversos cementiris.

El 1892, juntament amb el seu germà, el pintor Joan Llimona, va fundar el Cercle Artístic de Sant Lluc, una entitat que adoptà un idealisme de conviccions religioses amb la prohibició, en un primer moment, de representar la dona nua.

L’estatuària de Josep Llimona inicialment va rebre la influència dels corrents romàntics i naturalistes dels seus mestres, però aviat va començar a treballar en l’estètica del modernisme. Arran de la seva estada a París a començaments del segle xx, va rebre la influència de Rodin, entre altres escultors de l’època, i va començar a treballar el nu femení, tema en el qual va excel·lir, tant en escultura exempta com en escultura arquitectònica i funerària.

Les representacions de Llimona van ser bàsicament de figures femenines de contorns difusos, formes rodones, actituds lànguides, somriures enigmàtics i ulls tancats, amb un llenguatge simbolista que va marcar la seva creació artística.

Peces de la col·lecció

  • Modèstia