Les dones de Palau

El dissabte 7 de març a les 11h celebrem el Dia Internacional de les Dones amb una visita familiar que inclou una visita i un taller de decoració d'un mocador amb la tècnica de la cianotípia. El taller anirà a càrrec d'Enric Servera de Biribotis i el preu és de 3 € per persona. 

  • Isabel i Maria Lluïsa Güell, filles grans d'Eusebi Güell i Isabel López. Fons Bertran i Caralt.

Botó de compra d'entrades

L’activitat inclou una visita que introduirà la figura de les dones que van viure al Palau Güell, com és el cas de les dues filles grans del matrimoni Güell López, Isabel i Maria Lluïsa, pianistes, compositores i organistes. En el cas de Maria Lluïsa, també es parlarà del vessant artístic i la devoció per pintar flors sobre diferents formats. També es mencionarà la vida de les dides i el servei que hi va treballar, tot i que es té poca documentació.

Tot seguit, a l’espai educatiu, tindrà lloc un taller de decoració floral sobre mocador mitjançant la tècnica fotogràfica de la cianotípia, per rememorar les obres de Maria Lluïsa Güell i, alhora, per homenatjar la botànica i fotògrafa Anna Atkins (1799-1871), que és considerada la primera persona que va publicar un llibre il·lustrat amb aquesta tècnica. 

L’objectiu del taller és que les noves generacions descobreixin les diferències socials que hi havia fa més de cent anys pel sol fet de néixer dona, així com la diferent vida que tenien segons si naixien en una família benestant o en una de classe baixa. També es pretén realçar la producció artística de les dones que van viure al Palau Güell, que fins fa pocs anys havia quedat a l’ombra.