Parada 5. El nou orgue del Palau Güell.

L’orgue restituït i ampliat del Palau Güell, construït als Tallers Blancafort de Collbató, està ubicat en una galeria sota la cúpula.

  • El nou orgue del Palau Güell.
  • Tubs sonors del nou orgue del Palau Güell.
  • Teclat del nou orgue del Palau Güell.
  • Els diversos cossos sonors de l'orgue nou del Palau Güell.
  • Els tubs de fusta originals, restaurats i de nou en ús.
  • El nou orgue del Palau Güell.

A l’altura de les golfes es pot accedir a un mirador des d’on es pot contemplar de prop aquest nou orgue.

 

La Diputació de Barcelona va encarregar, coincidint amb l’obertura del Palau Güell, la restitució i ampliació de l’antic orgue d’Aquilino Amezua al mestre orguener Albert Blancafort. L’orgue ha estat instal·lat en un dels laterals que hi ha sota la cúpula del Palau Güell.

Aquest projecte ha tingut en compte el vell instrument i parteix de les seves característiques, si bé el supera musicalment parlant, ja que augmenta considerablement les seves possibilitats tímbriques i de repertori.

L’instrument, construït als Tallers Blancafort de Collbató, té 22 registres amb 1.386 tubs, distribuïts en dos teclats manuals de 56 notes i un teclat de pedal de 30 notes. A diferència del que succeïa amb l’orgue d’Amezua, la consola està situada al mateix cos de l’orgue en un dels laterals de les parts altes sota la cúpula.

A més, disposa d’un sistema de memorització que permet als visitants del Palau Güell escoltar gravacions cada trenta minuts.