Espais

Us convidem a descobrir les principals estances del Palau Güell d’una manera visual i interactiva. Podreu visitar el saló central de la planta noble, el terrat amb les seves xemeneies, l’antic estable i la cotxera, el despatx d’Eusebi Güell, i també us endinsareu en l’àmbit més privat dels dormitoris. Aquests són només alguns dels espais que us hi esperen!

Façanes

Les façanes principal i posterior del Palau Güell, fetes amb diversos materials (pedra, ferro, fusta i ceràmica vidrada), amaguen l’interior sumptuós i esplèndid del Palau Güell.

Terrat

El terrat, un dels espais més màgics del Palau Güell, destaca per les seves vint xemeneies i per l’agulla central, de 15 metres d’alçada. Al terrat del Palau Güell, Gaudí va convertir les tradicionals xemeneies en veritables escultures, amb bases, troncs i capellets de formes insòlites.

Golfes

A la planta de les golfes és on es feien antigament les feines de la casa; hi havia un safareig i una cuina, i també incloïa onze dormitoris, destinats al personal de servei.

Planta de dormitoris

Aquesta planta d’àmbit privat per a la família conté les estances matrimonials, els dormitoris dels fills i la sala de bany. Tota la planta s’organitza a partir d’un deambulatori, una galeria amb finestres que donen al saló central.

Entresolat

L’entresolat, situat entre la planta noble i la planta dels dormitoris, és on trobem la miranda o tribuna dels músics, un espai obert al saló central on se situaven els músics quan s’hi feien concerts.

Planta noble

En accedir a la planta noble, l’edifici pren la dimensió d’un palau. Les dependències de la planta es distribueixen a banda i banda del saló central, que té l’alçada de l’edifici.

Planta entresòl

La planta entresòl del Palau Güell s’utilitzava com a espai d’oficines. Hi trobem el despatx de negocis d’Eusebi Güell i altres estances d’arxiu i administració, així com la biblioteca privada del palau.

Planta baixa

A partir d’una doble entrada des del carrer, s’accedeix a la planta baixa del Palau Güell. La planta baixa és un espai que inclou els serveis de porteria i cotxera de l’edifici.

Planta soterrani

El soterrani del Palau Güell es feia servir antigament com a estable. S'hi accedia des de la planta baixa a partir de dos accessos: una rampa suau que s'utilitzava per fer-hi pujar i baixar els cavalls i una rampa helicoïdal, molt pronunciada i pavimentada amb còdols, que era utilitzada per les persones.

Descobreix el Palau

Desplaça en cursor per el plànol i descobreix els principals espais del Palau.