El Palau Güell, una casa diferent

Els alumnes descobriran com l’immoble, dissenyat per Antoni Gaudí, va ser concebut per tal d'acollir actes socials i concerts, però també per ser l'habitatge de la família Güell, el matrimoni i els seus deu fills, però també hi treballava i hi vivia el servei. 

  • Set dels fills d'Eusebi Güell i Isabel López al jardí de la finca del Palau de Pedralbes. Col·lecció Güell de Sentmenat.

 Els alumnes coneixeran els espais arquitectònics més importants del Palau Güell i descobriran com l'immoble va ser dissenyat per tal d'acollir actes socials i musicals, però també com a habitatge familiar de la família Güell i del servei que treballava per a ells. A cada planta, l’educadora els ensenyarà un objecte que està relacionat amb la funció de l’espai.

Activitat

Un cop arribin a la planta de les golfes, abans d’anar a visitar el terrat, a l’espai educatiu faran un joc que consistirà en, a partir de fotografies antigues de com era el Palau Güell els anys que va viure la família, hauran de decorar com seria el Palau al segle XXI. Disposaran de quatre pissarres, cadascuna amb les línies d’un espai que han visitat i hauran d’agafar els imants on hi ha representats objectes decoració i mobles actuals i col·locar-los a l’espai que considerin més adequat. 

Objectiu:

  • Conèixer el Palau Güell com a obra primerenca de Gaudí.
  • Descobrir la funció d’aquest edifici, un habitatge diferent.
  • Identificar l’ús dels diferents espais d’aquest habitatge.
  • Reconèixer la riquesa de materials constructius i decoratius aplicats a l'arquitectura i als seus usos.

Activitat

Aprendre a comparar les característiques del Palau Güell com a habitatge amb els habitatges actuals dels nens/nenes.

Continguts:

  • Observació i exploració de l'entorn immediat, natural i físic, amb una actitud de curiositat i respecte i participar, gradualment, en activitats socials i culturals.
  • Demostració d’ iniciativa per afrontar situacions de la vida quotidiana, identificar-ne els perills i aprendre a actuar-hi en conseqüència. 

Cicle educatiu: Educació infantil (P4-P5)
Competències:
Artística i cultural/ Autonomia i iniciativa personal
Horari:
sota petició
Preu
: 3€ per alumne
Durada
:1 hora i 30 minuts

 

Per a més informació i reserves:
934.725.775
servei.educatiu@palauguell.cat