El Palau Güell: un banc de proves

Eusebi Güell va fer un encàrrec difícil i precís a Gaudí: construir un palau al bell mig del Raval. Amb aquesta visita dinamitzada proposem els alumnes que es posin en el paper de Gaudí i coneguin les dificultats amb les quals es va trobar i com les va saber resoldre d'una manera excel·lent. 

  • Els alumnes s'han de posar en el paper de Gaudí.

Aquesta visita proposa la descoberta del Palau Güell fent que els alumnes es posin en la pell d’Antoni Gaudí per tal de detectar i treballar dos objectius bàsics: primer, descobrir la funció de cadascun dels espais que visitarem per tal de conèixer i analitzar les necessitats i els condicionants a nivell arquitectònic amb què es va haver d’afrontar Gaudí, i segon, conèixer les solucions que Gaudí va aportar en la construcció del Palau per satisfer aquestes necessitats i/o condicionants.
La dinàmica general de la visita es basa en l’organització dels alumnes en quatre grups per a què cadascun d’ells descobreixi un aspecte concret del treball de Gaudí. Les descobertes les farem a través d’un mètode basat en l’observació, el diàleg, donant el màxim de protagonisme a l’alumne i amb l’ajuda com a material de suport d’un aplicatiu en una tauleta tàctil que se li facilitar a cada grup. L’aplicatiu està dissenyat exclusivament per a aquest visita.
Objectiu:Conèixer les tècniques innovadores arquitectòniques que va utilitzar Gaudí al Palau Güell.
Continguts:

  • Coneixement de les necessitats i/o condicionants amb què Gaudí es va haver d’afrontar en l’encàrrec del Palau Güell.
  • Detecció de les solucions arquitectòniques aplicades per Gaudí, des del punt de vista de les formes arquitectòniques i sistemes constructius, els materials emprats i l’organització dels espais

Cicle educatiu: ESO
Competències
: Artística i cultural/ Competència en el coneixement i interacció en el món físic
Horari:
sota demanda
Preu
: 3€
Durada
:1 h  i 30 minuts
Guies del professorat
: en elaboració, pendents d'incloure al web.
Després de la visita
: es pot continuar en el joc de recapitulació a través del següent enllaç 

Per a més informació i reserves:
934.725.775
servei.educatiu@palauguell.cat